Uit de gemeente van 16 december 2020

Van de kerkenraad:

Kerkdiensten in de Kruiskerk.

Opnieuw moeten we een wijziging doorvoeren in de zondagse samenkomsten.
Vanwege de aangescherpte maatregelen en de dringende oproep van minister Grapperhaus aan de kerken volgen wij het advies van het CIO (interkerkelijk contact in overheidszaken) om de diensten digitaal te houden en mee te maken. De koepel Steunpunt Kerkenwerk conformeert zich namens de vrijgemaakt-, Nederlands- en christelijk-gereformeerden aan de aangescherpte CIO-verklaring.

We gaan daarom min of meer terug naar de situatie van dit voorjaar toen we opnames uitzonden, echter met dit verschil dat we dit nu live doen.
De diensten zullen daarom alleen nog bijgewoond worden door de voorganger, een ouderling, diaken, organist/pianist, maximaal 4 zangers en iemand die het online gebeuren regelt.
De diensten worden ‘gewoon’ op de gepubliceerde aanvangstijden gehouden en zijn live te volgen en ook later terug te kijken op de site van de Kerkomroep Daarlerveen.

Ook in de rechterkolom kunt u verbinding maken met Kerkomroep Daarlerveen, het reserveren van kerkdiensten laten wij hier staan voor toekomstig gebruik.

Het is een donkere tijd, we missen het contact met elkaar, we missen het (uit volle borst) met elkaar zingen in een gevulde kerk.

Samen bidden, samen vieren.
Maar ook in deze donkere tijd, gloort het licht van advent
Hij die was, die is en die komt, is bij ons, ook nu.

Gezongen wordt “Ik ben” en “Ik zal er zijn”

De dienst op 25 december eerste kerstdag zal niet om 14.30 uur beginnen, maar om 09.30 uur live worden uitgezonden.
Ondanks alle beperkingen wenst de kerkenraad u gezegende kerstdagen en een goede jaarwisseling toe.